onsdag 4 augusti 2010

The protocols of Zion - Judiskt herravälde


De flesta känner till den ökända konspirationsteorin om att judarna har som mål att ta över välden och dess ekonomi. Faktum är att de är på god väg, det påstår i alla fall betydligt flera än jag någonsin kunnat föreställa mig.

The Protocols of the Elders of Zion
 publicerades för första gången i Ryssland 1903 och är den skrivna planen för hur judarna ska få global makt och utrota alla andra religioner. Att ens fundera på om denna teori skulle ha någon typ av verklighetsförankring är ren galenskap och redan 1921 publicerade The Times artiklar som bevisade att mycket av boken är rent plagiat från tidigare politisk satir som inte har någon koppling till judar. Hitler använde denna ideologi för att sprida sin propaganda. Idag så föreläser arabiska ledare med samma ord och egyptisk tv har sänt dramatiseringar av The Protocols of the Elders of Zion och teorin används också för att styrka att judarna låg bakom 9/11. Och självfallet används den av Hamas.

Hamas-TV

I dokumentären The Protocols of Zion så djupdyker Marc Levin i ämnet och tar pulsen på Amerikas antisemitism och effekterna av konspirationsteorins populäritet. Chockande, skrämmande och en jävligt bra.

Trailer:


Radio Islam är ett bra exempel på hur man i modern tappning applicerar teorin: Ryssland och den judiska makten

0 kommentarer:

Skicka en kommentar