onsdag 4 augusti 2010

FN ger Israel rätt efter gränsstriden

Det har dividerats till och från hurvida israeliska militärer högg ner ett träd på Libanons mark eller inte - anledningen till att libanesiska soldater började skjuta vilket slutade med flera dödsoffer på bägge sidor. Men nu är det klart, FN har gett Israel rätt. Om detta kommer att få några efterföljder är svårare att säga.

Israel har inte korsat gränsen till Libanon

4.08.2010, 20:50

FN:s fredsbevarande styrkor har nu erkänt att israeliska militära befann sig på den motsatta sidan av gränsen då eldstriden med libanesiska trupper började. Skottlossningen krävde fem liv på tisdagen. Förklaringen till företrädare för FN-styrkors befäl i Libanon stämmer överens med Israels version (Israelerna anklagar de libanesiska väpnade styrkorna för icke-provocerad aggression) och är i strid med den libanesiska tolkningen enligt vilken eld öppnades eftersom den israeliska militären bröt mot gränsen under utförandet av tekniskt arbete.


Samtidigt struntade svenska medier i att uppmärksamma Hamas raketbombning av ett rehabiliteringscenter för barn. Tur att vi har Kim Mirell: Media jiddrar om träd men ignorerar rehabiliteringscenter för barn

2 kommentarer:

Unknown sa...

Apropå Libanon, så har jag skrivit ett inlägg om, varför Beirut pryddes av tyska hakkorsflaggor under fotbolls-VM:

http://chschickhardt.blogspot.com/2010/08/tysk-flaggstrid-i-beirut.html

Razi sa...

Det ska jag genast gå in och läsa!

Skicka en kommentar