måndag 6 september 2010

Irans president hotar åter Israel och Palestina har tröttnat

"Irans president Mahmoud Ahmadinejad har uttalat nya hot mot Israel. I samband med ett besök i Qatar sade Ahmadinejad att om något land attackerar Iran kommer det att leda till att Israel utraderas. Ahmadinejad kritiserade nyligen den palestinska myndigheten för att de gått med på att återuppta fredssamtalen med Israel." -Nyhetsverket
Iran visar igen, och igen, och igen, sin ståndpunkt. Det är aldrig förvånande när Ahmadinejad öppnar munnen. Sammanfattningsvis så blir det ett: "Förintelsen är en myt!! Vi har inga homosexuella i Iran!! Utrota Israel!!". Sen kan man ju bara fantisera om vas som sägs på kafferepen.



Efter att Abbas har fått stor kritik för att "samarbeta" med Israel under fredsförhandlingarna så har nu även Palestinierna tröttnat:

Palestinians to Iran: Mind your own business

PA spokesman retorts that Iran "represses their people," after Iranian FM says those negotiating with Israel are "betraying their nations." 
Läs hela.. (Jpost)

Länkar: AB DN

4 kommentarer:

profanum_vulgus sa...

Varför kan ni på högerkanten aldrig hålla er till sanningen? Har ni verkligen så tokiga åsikter att de bara kan försvaras med lögner?

Ahmadinejad har aldrig hotat Israel, problemet är att folk ljuger om hans uttalanden.
1:
Sant: Khomeini har sagt att den rörelse som ockuperar Jerusalem kommer att försvinna från tidens blad.
Falsk: Israel ska sopas av kartan

2.
Sant: Vi har inte homosexuella på samma sätt i Iran.
Falskt: Det finna inga homosexuella i Iran.

3.
Sant: Judarna använder förintelsen i Europa som ursäkt för att ockupera palestina.
Falskt: Förintelsen är en myt.

Kan ni aldrig bara tala sanning och lyckas framföra era åsikter ändå?

Anonym sa...

"om något land attackerar Iran". En inte oväsentlig distinktion. Lasse

Razi sa...

@profanum_vulgus

För det första har du ingen aning om vilken politisk ställning jag har i olika situationer.

För det andra så är detta ett inlägg med förmedling av nyheter - alltså inget jag har kokat ihop själv.

Jag är medveten om den tidigare debatten ang översättning av Ahmadinejads tal. Detta handlar dock om ett nytt uttalande och det är lite lustigt att du kan analysera detta redan då det inte är något annan som kunnat göra det. Detta är också den svenska pressens röst. Dock är det täkt av internationell media (prova googla).
Dessutom är Ahmadinejads inställning till Israel känd sedan länge och det är inget han hymlar med direkt. Har svårt att tro att precis allt han säger skulle vara manipulerat.

Nej, det lever inte så många öppet homosexuella i Iran på grund av att det är förbjudet. Vart ville du komma med detta?

Ja. Förintelsen och tidigare förföljelse av judar är en av anledningarna till att staten Israel utropades. "Ni på väsnterflanken" pratar flitigt om ett kollektivt ansvar, dock verkar det inte gälla detta. Men du har säkert ett bättre förslag på hur frågan skulle lösas med alla som överlevde Hitlers massaker? Och ja, det finns en upprepade gånger då Irans president har ifrågasatt Förintelsen. Kolla youtube.

Dessutom så är det väl inte jag personligen som har hittat på detta nyheter i inlägget? Och inte heller står jag till svars för översättningar från arabiska.

Anonym sa...

profanum_vulgus är en lögnare och revisionist. Han har vid upprepade tillfällen ljugit om Kuba. Bla har han sagt att Kuba är demokratiskt, att folket fritt väljer vem som representerar det. En ren lögn, så klart.

Skicka en kommentar