onsdag 21 juli 2010

Mankell fiskar gratis PR för nya boken - "Israel stal mitt manus"

Den finns ingen hejd på Mankell! Gång på gång skämmer han ut sig och de nya löpsedlarna tar verkligen priset. Inte ens Mankell är dum nog att inte förutspå en konfrontation då man försöker att bryta en militär blockad. Han kan prova att skeppa in i rysk hamn så får han se vad som händer.

Att den israeliska armén skulle beslagta saker på skeppen är en självklarhet då det visade sig att en av båtarna vad fyllda med glada martyrer med terroristkopplingar. Kanske känner inte Mankell till hur säkerhetsrutinerna fungerar här? Oavsett vem du är så kan du inte gå på en klubb, köpcentrum, större butik, bussterminal eller likande utan att bli genomsökt. Men det verkar som att den store författaren inte vill likställa sig med vanligt simpelt folk.

Grädden på moset är ändå att han antyder en personlig kupp i jakt på manuset till hans nya bok. Jo Mankell, jag är säker på att IDF hade för avsikt att beslagta manuset för att själva ge ut en israelisk version av de bästsäljande deckarna.

"– De visste mycket väl vem jag var, säger den världsberömde författaren vars Wallanderböcker är översatta till hebreiska i Israel."


Och syftet med Ship to Gaza är väl ganska klart vid det här laget?




Sydsvenskan DN Skånskan

3 kommentarer:

Anonym sa...

3 books translated to hebrew don't make u famous or all-known in Israel, Mankell honey...

it's still funny though :)

londo sa...

Det är rätt otroligt att efter allt som Mankel har sagt angående stormningen av Marmara att någon överhuvud taget fäster något avseende vid vad han säger.

Razi sa...

Mankell är en bitter gammal som borde hålla sig till litteraturen och sluta skämma ut sig i politikens namn. Tur är det väl att många börjar inse det... men han har ju alltid Aftonbladet!

Skicka en kommentar