onsdag 29 september 2010

Nej Lieberman, nej!

DN - Israels utrikesminister: Flytta ut Israels araber

Jaha, det var ju typiskt. När det för en gång skull är lite flow så hoppar stolpskottet Avigdor Lieberman fram som gubben ur lådan och föreslår, inför FN, en lösning om att flytta ut alla israeliska araber till en ny Palestinsk stat i utbyte mot bosättningarna. Som tur var tar andra ministrar direkt avstånd från uttalandet och även Netanyahu har gått ut med att uttalandet inte speglar regeringens politik. Kritiken mot Lieberman har varit stenhård från alla håll och det har även föreslagits att han ska avgå efter detta. Jag kan inte annat än att hålla med.

Lieberman representerar varken det israeliska folkets eller regeringens åsikter. Men det ser ändå illa ut när man läser de svenska rubrikerna. Speciellt då det inte betonas nog hur regeringen har tagit direkt avstånd från uttalandet. I detta läge, mitt i fredsförhandlingarna, så finns det ingen plats för idiotiska uttalanden av fascistiska uppblåsta män med för mycket makt. Nu är det nog Lieberman - avgå.

Israels utrikesminister Avidgor Leiberman.
Länkar: DN GP

6 kommentarer:

Anonym sa...

Efter diskussionerna om de "färgjade" judar få komma som olim chadashim, lämnade jag et haaretz.

Avidgor Leibermans ideologiska syn är inte annorlunda än den som fans redan på 70-talet.

Många har insätt, att det är inte konflikten med arabvärden som blir Israels undergång - den undergången skall komma inifrån.

Situationen förvärrades när Israel "invaderades" av de (sovjetunionens) - Ryssland judar.

Som det är bekant för dig har judiska ungdomar med rysk påbrå varit aktiva NEONATZIS med jude hat paroller och svastika (hakkors).

Avidgor Leiberman är från denna klicken av Rysslands judar - behöver jag säga mer?

Utvandrat ur haaretz!

Kim M sa...

Ja, den där rubriken...
De hade en riktigt mysig morgon på redaktionen.

Anonym sa...

Det bisarra är att denne man överhuvudtaget kunnat ingå i en regering i Israel utan att omvärlden reagerat.

Anonym sa...

Hej, intressant blogg. Jag är som många andra förvirrade av Israel-Palestina konflikten. En sak jag inte förstår med denna konflikt är hur byggandet av bosättningar på Palestinsk mark kan rättfärdigas. Hur resonerar israelerna kring detta? Ta inte detta som kritik, jag vill helt enkelt bara förstå hur Israelerna tänker kring detta och varför de tycker det är ok.

/Tellus

Anonym sa...

Att distansera Israel från Lieberman är dock lite svårt när han är utrikesminister för landet och ledare för det näst största partiet i regeringen. Detta var dessutom ett relativt snällt förslag om man jämför med tidigare mer folkmordsinriktade uttalande...

På ett sätt mer ärligt än Netanyahu och hans föregångare som låtsas att de är beredda till fred medan de konstant fortsätter att bygga ut bosättningar och vidare befästa ockupationen och den etniska rensning som skedde...

Razi sa...

ska ta mig tid att svara på kommentarer, men så länge så blir det ett bloggsvar till Tellus:
http://ficktjuven.blogspot.com/2010/09/svar-om-bosattningar.html

Skicka en kommentar