fredag 23 juli 2010

När kommer den sista juden att lämna Sverige?

Den ökade antisemitismen i Malmö har blivit uppmärksammad tidigare tidigare utan att det verkar göras några framsteg. Skånskans artikelserie om det ökade judehatet verkade inte öppna många ögon då polisen bagatelliserar det senaste attentatet mot synagogan i Malmö.  


Det är ju ändå ironiskt att judarna flyr välfärdsstaten med Europas bästa rättigheter för homosexuella och förebilden vad det gäller jämställdhet och kvinnosyn. Det lustiga är att det är samma människor som vill utrota staten Israel som jagar judarna ur Malmö. Om det nu finns sådan ovilja till judarna så är det väl skönt att de har ett eget land att vara i? För om Hamas vinner kriget så kommer det onekligen att bli en och annan judisk flykting i Europa, samt en hel del kristna araber som inte kan leva under islamiskt styre. 

Som vanligt kommer judehatet från alla håll; extrem-vänstern, extrem-högern, muslimer och nuförtiden även den gråa massan. De extrema grupperna för man ta, så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Men det är oroväckande att de ökande hatbrotten mot judar inte tas på större allvar, riktigt oroväckande. 

När ska det bli riktigt farligt att leva som jude i Sverige i dag? Och varför hatas det så mycket på senaste? 







SvD DN Syd AB Exp GP SK

5 kommentarer:

nils-göran spjuth sa...

Den här Reepalu,skall nog hålla sin tunga i styr.
Visrerligen är det religonsfrihet,här i SWEDEN.
Men jag börjar tänka som Franko(Spanien diktator),när han kom till makten så SKILLDE han kyrka och stat åt.InGen politik,inom religonen.
Så skall det vara här också.För dessa fanitiker,både muslimer,judar och de kristna.(två världskrig)etc.
MvH.
nils-goran@comhem.se

Razi sa...

Hej Nils-Göran,

Jag håller med dig - religion är något som ska vara åtskilt från politiken, totalt. Tyvärr är det inte helt uppfyllt här i Israel och det är något som man kämpar för hela tiden. Självklart är det inte jämförbart med många muslimska länder med som har religiöst styre, så Israel är en demokrati och har religionsfrihet. Men som sagt - mycket kvar att göra! Nästa vecka är det tex pride i Jerusalem vilket retar gallfeber på alla de religiösa (kristna, judar, muslimer) som ser staden som sin heliga. All fanatisk religion stoppar utvecklingen i världen.

Men ja, för att komma tillbaka till ämnet, det känns som att Sverige är bättre än det här och mycket i extrem religion går emot våra lagar och de bitarna borde behandlas som allt annat kriminellt och förbjudas.

mvh / Razi

Bitten sa...

Jag är glad att jag hittat hit!! (via Kim) :-) Så skönt med människor som delar mina känslor och åsikter!!

Razi sa...

Bitten, kul att du gillar bloggen! All positiv respons gör det betydligt roligare att skriva.

Bitten sa...

:-)

Skicka en kommentar