lördag 24 juli 2010

Gruppvåldtäkt och etnisk rensning

Israel får det återigen svettigt om öronen efter domen på den arabiska mannen som lurade sig till sex genom att ljuga om sin identitet. Nej, det ser inte snyggt ut. Men att detta skulle handla om "etnisk rensning" som det debatteras om är inget annat än ren idioti.

Sabbar Kashur har dömts till 18 månaders fängelse.

Mannen som var gift och hade barn inledde en relation på sidan om, med en judisk kvinna. Anledningen till att hon inledde relationen var att mannen utgav sig för att vara jude och uppgav falsk namn. När kvinnan får reda på detta så anmäler hon mannen för våldtäkt och han döms senare till arton månaders fängelse. 

Det finns liknande mål i svensk rättshistoria och enligt lagen så kan det räknas som våldtäkt då någon uppger falsk information för att lura sig till sex. Att mannen i fråga var arab är något som media tolkar som att det skulle vara förbjudet med relationer mellan judar och araber. Vilket de antagligen grundar på de israeliska lagarna om äktenskap, vilket är en idiotisk saga i sig. Lagen innebär att INGEN kan gifta sig icke-religiöst, vilket alltså gäller den enorma grupp av sekulära judar i Israel som helt enkelt får ta båten över till Cypern. Och hur i hela friden kan man prata om "etnisk rensning" då det handlar om religion och inte "ras". Väldigt många israeler är ju judiska araber som har flytt från olika arabländer för att få en fristad i Israel. Det enda som skiljer dem åt är religion, inte etnicitet. Så... "etnisk rensning"?

Samtidigt som detta har blåst upp i media så har jag inte sett några upprörda journalister uttala sig om den brutala våldtäkten på den 60-åriga norska UNICEF-volontären som skulle arbeta med FN:s barnfond. Är det inte värt att uppmärksamma? Och varför pratas det inte om att FN:s barnkollo i Gaza har bränts ner TVÅ gånger på en månad av beväpnade palestiner? 


DN GP DN DN DN SvD AB AB AB Exp Exp Syd Syd Syd SvD DN, Gp, Svt, Dag, St , Gd, Ek, Bo, , Db, SvD, DN, SvD, Gp, Dag, Syd, Ek, ,Blt, Gd, Ab, Vg, Tv2, Vlt, St, Bo, Db, Sk, DN, 2, SvD, 2, Dag, 2, Gp, Svt, 2, Syd, 2,, St, Ek, Gd, Ab, Vlt, Bo, Db, Sk, Vlt, Smp, Sr, 2, Na

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skräcken för muslimer växer i Europa, (i Schweiz stoppas minareterna) inte förvånande fenomen.
Islam är inte kompatibel med demokrati, och demokrati är viktigt för oss européer!

Egentligen är jag förvånad över uppståndelsen kring oron från den växande grepp av islam över Europa!

Vi kan utan överdrift dra parallell med 30 talets bristande förmågan att inse faran med den nazistiska ideologin - idag blundar alldeles för många för faran med den Islamiska ideologin!

Nu är det att vänta och se hur det slutar denna gång.

Denna gång behövs det inga flygplan granater eller andra militära handlingar för att befästa expansionen av fanatisk islam i Europa eller i andra icke muslimska delar av välden.

Titta på chockerande, saklig lista över muslimsk demografi från hela världen, och se hur de planerar att uppnå världsherravälde genom att infiltrera, födelseprocess, och tar över samhällen där de slår sig ned.
Det genomförs redan i England.
http://www.youtube.com/watch?v=gx6UuGhLY5Q

Anonym sa...

Israel-Palestinakonflikten har existerat under hela mitt liv. Idag är jag 66 år. Så länge som vanliga muslimer som eftersträvar ett liv i frihet och fred utanför Israel inte befriar sig ifrån islamisterna oavsett om de hör hemma hos Hamas eller Fatah eller någon annan grupp, blir det aldrig någon förändring! Sympatierna ligger hos Israel. Ett demokratiskt land som ändå försöker hålla ordning på sina egna extremer. Tyvärr med varierande resultat eftersom islamisterna fortsätter provocera Israel och nya skyddsåtgärder och skyddszoner på så vis fås gehör för. Terroriststämplade Hamas har i praktiken hela Gazas befolkning som en slags gisslan och sköld mot Israel.

Shopboy sa...

Hejsan :)

Måste bara påpeka en sak som du skrev i inlägget.

Judar är ett etniskt folk , man kan inte vara arab och samtidigt vara jude. Bara om en arab konverterar till judendomen, men då har den araben på ett sätt övergett sin arabiska identitet. När man konverterar till judendomen är det som att man föds på nytt och man får en judisk själ. Kan förklara så här: När en familj adopterar ett barn så blir barnet en del av familjen och föräldrarna betraktar barnet som sitt barn och en del av familjen, samma sak är det när man konverterar till judendomen man adopteras in i det judiska folket och blir jude även om man inte är gentetiskt eller biologiskt besläktad men det folket.

Det finns t.ex ateistiska judar osv, om en jude konverterar till en annan religion eller inte tror på judendomen så är denna fortfarande en jude enligt judisk lag.

Och alla de judar i arabländerna och i Israel som kommer från arabländer är inte araber, de är judar från arabländer. Så det är inte att det är samma folk och att bara religionen skiljer dem åt. Judar härstammar från Isaac (isak) och araberna härstammar från Ishmael.

Judendom är en religionen och judar är ett etniskt folk , men samtidigt så skulle det inte finnas något etniskt folk som hette judar om det inte var för judendomen , så jag kan förstå att människor missuppfattar vad judar är. Man kan säga så här: Abraham är vår stamfader och ingick ett förbund med G-d, han gjord gjorde sedan ett förbund med Abrahams son Isaac och sen med Isaacs son Jakob och alla ättlingar till Jakob har ett förbund med G-d och har själva accepterat Torahn och det är kan man säga dagens judar som är ättlingar till honom, och därför är ett etniskt folk. Men vi skulle aldrig som sagt vara ett folk om det inte vore för vår historia och relation med G-d som man kan kalla för judendom.

Hoppas du förstår hehe, annars är det bara att fråga om du undrar eller inte förstår:):)

Razi sa...

Jerry & anonym - det skulle vara intressant att se om den ökande arab-befolkningen i europa har påverkat befolkningen i deras ursprungsländer? Och om den ökade antisemitismens siffror följer med muslimsk invandring till europa?

Shopboy - Jag är medveten om hur det ses. Det jag ville komma åt var det faktum att en jude från ett arab-land är av samma kött och blod. Men jag förstår din argumentation. Och jag förstår också hur det kan ses som rasistiskt och samtidigt inte. Det kan vara svårt för en normalinformerad svenne att föstå, då judendomen är en mycket liten religion i Sverige, hur en jude från Yemen aldrig skulle kunna kalla sig arab. Antagligen skulle han/hon även bli förolämpad om någon skulle påstå det. Samtidigt som det är svårt att se hur det kan vara negativt när det handlar om något från en minoritets-religion som har en lång historia av förtryck...

Skicka en kommentar